En hilsen fra pandaenes by, Chengdu

Vi befinner oss i byen Chengdu, som ligger i Sichuan-distriktet sør i Kina. Herfra er det populært å reise til Tibet med både fly og tog! Byen har en befolkning på ca. 10 millioner, men føles likevel roligere enn Xi'an som hadde litt mindre innbyggertall.

I Sischuan-området bor over 70% av verdens pandaer. Mange av dem lever vilt, og en del lever på plasser der de jobber med å få opp bestanden av pandaer. I går besøkte vi en av dem, Panda Breeding Research Fasility. Det er et ufattelig stort område der de forsker på pandaer, og øker bestanden. I går var første dagen med regn siden vi reiste fra Norge, og det var litt kaldt å gå rundt det store området. Men vi nøt i alle fall å ha på oss bukse og jakke! Og pandaene var veldig søte!

New Century Universal Shopping Centre i Chengdu

New Century Universal Shopping Centre i Chengdu

I dag har vi tilbrakt hele dagen på verdens største kjøpesenter. Oh lord. New Century Universal Shopping Centre. I tillegg til sinnsykt mange butikker, innehold senteret både et enormt badeland, skøytebane og kino! Helt på starten av dagen møtte vi på et par venner fra England, som vi først møtte i Xi'an. Deretter dro vi for å stå på skøyter, før vi tilbrakte alt for mange timer på badelandet. Det var helt rått! Skliene var så ufattelig kul, og adrenalinnivået nådde nye høyder. Vi avsluttet turen på senteret med Star Trek på kino. Det var så deilig å være i en annen verden et lite øyeblikk. Dagen ble avsluttet med middag sammen med vennene våre fra England! 

Litt av badelandet. Vi tok ikke med oss kameraene inn, så dette var det vi kunne se fra inngangen!

Litt av badelandet. Vi tok ikke med oss kameraene inn, så dette var det vi kunne se fra inngangen!

Vi har savnet Norge litt de siste dagene. Vi savner brødskiver og melk, og muligheten til å lage mat selv. Vi savner generelt vestlig mat. Herregud, så lei vi er av kinesisk mat. Om fire dager befinner vi oss i Vietnam, og vi gleder oss ufattelig mye til et lite matskifte. Men først skal vi til Guilin! Spennende å se hva som venter oss der...