Xi'an og terracottakrigerne

Nå er vi i byen Xi'an, 12 timer sørvest for Beijing. Xi'an er aller mest kjent for sin Terracotta-hær, men har en del annet å by på også. Nå skal det sies at vi ikke er verdens største fan av byen Xi'an. Det er mye mer forurensing her, og byen virker mer upersonlig enn f.eks. Beijing. Likevel har vi valgt å reise til Xi'an, og da må man jo prøve å oppleve byen likevel.

Vi ankom på fredag, men da var det så ekstremt varmt (37 grader) at vi holdt oss inne til rundt klokken 5. Etter det gikk vi til det muslimske kvarteret (anbefalt på Tripadvisor), for å se hva som var der. Målet var å spise litt "street-food" siden vi gikk glipp av det i Beijing. Det muslimske kvarteret var helt sinnsykt. Det var masse folk overalt, ting som skjedde i hver butikk og en overflod av mat. Vi gikk inn på restauranten som hadde flest lokale folk, og bestilte oss suppen som alle i Xi'an spiser; Paomo. Brød, nudler og lammekjøtt. Det var faktisk utrolig godt!

På lørdag reiste vi med en turistbuss til terracottakrigerne. Det var vår jomfrutur på en turistbuss, men vi var heldigvis kun ungdommer! Det gjorde at vi ikke følte oss som pensjonister på tur, og opplevelsen ble egentlig super. Terracottahæren var utrolig. Det var ufattelig mange turister, fordi kineserne enda har ferie - og de er flink til å feriere i sitt eget land. Likevel var synet av hæren fantastisk. Det er tre store bygg som inneholder hver sine utgravninger, og den største er den mest kjente. I de to andre var det mindre utgravninger, og det så ut som de fortsatt jobbet med det.

Terracottahæren!

Terracottahæren!

I albumet nedenfor er det et bilde fra "The monument of China's first Emperor Qin Shi Huang". Det ble laget et stort fjell som han skulle graves inne i, og det var mange arbeidere som jobbet med det. Rett før arbeiderne hadde bygd ferdig monumentet, ble monumentet lukket av de som jobbet på utsiden - og rundt 700 arbeidere ble begravet levende sammen med Emperor Qin Shi Huang. Helt ufattelig. Kina venter med å åpne graven til de føler at de har den riktige teknologien. Dessuten blir det utrolig dyrt å bygge et bygg over fjellet, som er på størrelse med den forbudte by. De er nødt å bygge bygg over sine arkeologiske funn, siden forurensingen her er så stor og alt blir ødelagt med en gang.

Tilbake i Xi'an spiste vi deilige dumplings på en restaurant, før vi møtte resten av turistbussgjengen for å dra på dukketeater. Vi skjønte ingenting av det, men det var gøy likevel.

I dag skal vi reise videre til Chengdu, som er enda lengre sørvest. Der skal vi dra å se på pandaer! Hva annet byen har å by på vet vi ikke. Vi er bare glade for at vi kommer dit utenom en helg.