Vietnam på langs

Nå er vi kommet ganske langt sør i Vietnam, og befinner oss i byen Nha Trang. Førsteinntrykket av byen er ikke spesielt bra, og vi er nesten litt klare for å dra videre allerede i morgen. Men klærne våre er til vask, og er ikke tilbake før fredag morgen, så da må vi nok bare vente.

Siden mandag har vi lagt bak oss ca. 680 kilometer. Vi startet i Hoi An, og kjørte 280 km opp i fjellet til Kon Tum. 280 km på en dag var ytterst ekstremt for syklene som har komforttempo på mellom 40 og 50 km/t. Det går ikke veldig fort, for å si det sånn! Også er jo ikke veiene helt topp overalt heller da. Fra fjellbyen Kon Tum kjørte vi 205 km nedover - til strandlivet og byen Quy Nhon. Vi fikk ikke se så mye av byen (bare veiarbeid og støv), fordi vi overnattet på The Beach som er et stykke utenfor byen. I dag gikk turen fra The beach til Nha Trang, en distanse på ca. 195 km. 

Turen har gått nesten helt plettfritt. Vi var innom verksted i Hoi An med begge syklene for å fikse litt småtteri, bare for å være på den sikre siden. Han luringen på verkstedet skiftet tannhjul og kjede på sykkelen min, fordi han mente det ikke var bra. Også røk selvfølgelig det splitter nye kjedet i dag da... Midt i gokk! Alt vi kunne se var ei helt nydelig strand, og ett hus. Mannen som bodde i det huset var heldigvis supergrei, og ringte etter en mekaniker som fiksa kjedet.

Landsbygda i Vietnam har vist seg å være fantastisk, og virkelig å foretrekke foran bylivet. Folk på landsbygda er oppriktig greie, og ungene roper "helloooo!!!" med en gang de ser oss. Vi har hatt noen fantastiske dager på veien, men kjenner det skal bli godt med en hviledag nå... På fredag kjører vi opp på fjellet igjen - til byen Dalat!