Guilin, Kina's venezia

Er ikke det typisk at når man finner en plass man virkelig liker, så har man bare litt over en dag stedet? Slik var det i Guilin.

Guilin ligger i Guanxi-distriktet sør i Kina, og er den første byen vi besøker med under en million innbyggere. Guilin er plassert mellom nydelige elver og utrolige fjell. Det er utallige muligheter i områder, der man kan utforske grotter, klatre på fjellene eller ta båt lang elvene. Vi fikk kun tid til sistnevnte.

Vi tok en båt fra litt nord for byen, i fire timer ned til Yangshuo, som er en enda mindre by enn Guilin. Vi fikk se fiskere, bønder, barn som badet og veldig mange turistbåter. Båtturen var høydepunktet vårt i Guilin, der vi endelig fikk se den vakre naturen som vi hadde hørt om!

Vi skulle virkelig ønske vi hadde lengre tid i Guanxi-distriktet, men vi er lykkelig for å være ute av Kina. Vi ankom hovedstaden i Vietnam, Hanoi, i går kveld. Og nå er vi klar for å sjekke ut byen. I kveld er det Mid-Autumn-Festival sammen med masse barn, og etter det er vi invitert på fest. Vi elsker couchsurfing, som lar oss komme i kontakt med de lokale.

Alt er godt her, selv om hjemlengselen har grepet oss den siste uken. Og det hjelper ikke å snakke med mamma og pappa som savner oss like mye. Jaja, bare 3 måneder igjen. Og vi har mye igjen å oppleve!