Moskva og "the countryside"

Den siste dagen i Moskva møtte vi Chris og Sarah fra Montréal i Canada, og Sergey – vår gode venn fra Sápmi. Vi møtte Chris og Sarah via couchsurfing. Couchsurfing er en applikasjon for reisende for å finne andre reisende, eller for å finne en sofa å sove på når du kommer til en ny plass. Etter at man har møtt folk via couchsurfing skal man rangere møtet eller overnattingen, slik at andre kan vite at den personen er til å stole på (eller ikke). Vi har tenkt å overnatte hos noen couchsurfere i Vietnam, Kambodsja og Laos.

Sammen med Sergey, Chris og Sarah spiste vi lunsj, og gikk rundt i byen resten av dagen. Vi endte opp på en skikkelig kul klubb der vi tok en drink sammen før vi skilte lag. Hvis noen har tenkt seg til Moskva – dra dit! Klubben heter Gipsy. De hadde badebasseng inne på klubben, palmetrær, solsenger og skikkelig digge lounger.

Vi måtte handle matvarer til togturen fra torsdag til tirsdag, og heldigvis slo Sergey følge med oss inn på butikken og kunne fortelle oss hva som var hva – og hva vi absolutt ikke burde kjøpe. To handlenett rikere dro vi tilbake til hotellet, bestilte taxi og kjørte til togstasjonen. Alt står på russisk her i Russland, og det er helt håpløst å finne ut av noen ting. De som jobbet i infodisken på togstasjonen snakket ikke engelsk engang. Vi klarte heldigvis å finne frem til slutt, fant toget og kom oss om bord. 

Dagbok fra toget lørdag 13. august

Alt er varmt

Nå har vi vært på toget i 36 timer. Det er 27 grader inne på toget. Når toget stopper en sjelden gang, går vi ut i håp om at det skal være litt kaldere der. Men det blir bare varmere og varmere for hver gang vi går ut. Og snart tror jeg faktisk vi er i Sibir.

Den transmongolske jernbane. Endelig er vi på togreisen som vi har gledet oss så mye til. De første 36 timene har vært ganske kjedelige. Naturen har vært som å kjøre langs veiene i Sverige. Granskog overalt. Ryktene sier at det blir bedre på dag 3. Da nærmer vi oss Baikalsjøen, og landskapet skal visst bli mer spennende.

Vi handlet med oss en god del nudler, potetmos, vafler og kjeks. Jeg har spist en pakke med nudler, og er lei allerede. Maten i restauranten er ganske dyr, i tillegg til at det er veldig små porsjoner. Når matlysten vår er dårlig fra før av, betyr det at denne togturen er tidenes slankekur. Vi kommer ikke til å bli feit på denne togturen. Garantert.

Vi bor på andre klasse her på toget. På første klasse er det to senger i hver kabin, og de har dusj tilgjengelig. På andre klasse er det fire senger i hver kabin. Vi har enda ikke fått noen romkamerater, og vi har heller ikke dusj. På tredje klasse er det masse senger langs hele vogna, men det er ingen rom. Det er visst der det er gøyest å bo, men jeg er litt glad for at vi sover her vi sover

Når det kommer til hva klokka er, holder vi oss til Moscow-time på toget. Akkurat nå er klokken 12.11 i Moskva. Den lokale tiden her hvor vi er akkurat nå tror jeg kanskje er 15.11. Vi kommer til å være så forvirret over hva klokken er når vi ankommer Mongolia på tirsdag.

I går ble vi kjent med tre gutter som bor i samme vogn som oss. Matthew fra England, Stephan fra Filipinene og Won fra Korea. I går kveld satt vi i timevis å snakket om livet, kulturforskjeller og mye historie. Stephan er fra Filipinene, men jobber som lærer i Japan. Man kan sitte i timesvis å høre på at Stefan snakker, og alt er spennende. Historie er spennende, språk er spennende. Han og Won lærte oss å skrive navnene våre på kinesisk og japansk i går. Fint at man kan få tiden til å gå med fine mennesker.