Moskva: Dag 1

I dag ankom vi endelig Moskva, etter to mellomlandinger i Oslo og Stockholm. Det første vi fant ut var hvor utrolig stort Moskva er. Det tok oss godt over en time med taxi før vi begynte å nærme oss hotellet, og da begynte taxisjåføren å tulle. Han kjørte rundt med oss i 1,5 time i området rundt hotellet, og fant ikke ut hvor han skulle slippe oss av. Vi prøvde å si at han kunne slippe oss av, og at vi kunne gå når vi var 200 meter fra hotellet, men han kunne ikke engelsk - og han ble bare mer og mer fortvilt mens han kjørte rundt. Vi ble og mer og mer fortvilt, og tilslutt skjønte han at vi kunne gå. Heldigvis.

Hotellet er fantastisk. Vi bor på Azimut Tulskaya Hotel litt utenfor sentrum. Selv om det ikke er nært sentrum, er det en del kaféer og butikker her. I dag ankom vi ca. klokken 17.00 på hotellet, og orket ikke å dra inn til sentrum. Men vi traff på et utrolig kult matmarked; Danilovsky Market. Masse ferske grønnsaker, fisk og kjøtt - i tillegg til små restaurantboder som serverte de herligste retter. Alt var på russisk, og vi skjønte ingenting. Vi endte opp med å se på en vietnamesisk bod, der vi pekte på de forskjellige rettene, mens servitøren tegnet og lo, og prøvde å forklare oss hva de forskjellige rettene var. Det ble en nudelsuppe med kylling - som Kristoffer syntes var sterk! HA HA HA! 

I morgen skal vi inn til sentrum for å få med oss litt severdigheter som Den Røde plass, St. Basils katedral og Gorkiy Park! På kvelden går toget mot Mongolia, og vi er nok uten internett frem til 16. august. So long!