Siem Reap og selveste Angkor Wat

Siem Reap er den byen som er nærmest Angkor Wat, faktisk bare 7 km unna. Vanligvis ligger slike store attraksjoner flere mil unna nærmeste by. Angkor-området er enormt, og omfatter et område på ca. 400 kvadratkilometer. Vi booket en tuk-tuk (en motorsykkel med en vogn bak med plass til 4 vestlige, eller 8 asiatere - som vi så på det meste...) for en tur rundt den lille sirkelen. Vi planlagte å få med oss 7 tempel på veien, og regnet med at det kom til å ta hele dagen. 

Klokken 04.00 ble vi hentet av sjåføren vår, Mr. Lucky. Han kjørte oss først til dagens hovedattraksjon, Angkor Wat. Der skulle vi se soloppgangen klokken 06.00. Når klokken nærmer seg 06.00, og det fortsatt pissregnet, gikk vi inn i tempelet og brukte ca. to timer der inne. Derette kjørte vi videre til blant annet The Bayon (den med ansiktene) og Ta Phrohm (kjent fra Tomb Raider). Når klokken ble 12 hadde vi sett på alle templene, og vi var "templed out" som de sier. 

Dagen etterpå dro vi på en silkefarm, og fikk se hele prosessen av hvordan man lager silke. Jeg hadde hørt at det var larver som lagde silke, men ikke viste jeg at larvene lager kokonger og går i dvale i silken. Når larven har klekket ut av kokongen, begynner prosessen med å lage silken. Det var veldig kult å se! 

Reiseplanen vår har endret litt på seg, og vi kommer hjem ca. 1 måned tidligere enn planlagt. Jeg fikk ikke visum til India, og det ble mye kostnader når vi måtte endre på så mange flybilletter - så derfor er vi tilbake i Norge i slutten av november! 

Nå befinner vi oss i Thailand, og herfra flyr vi hjem til Norge. Så vi får besøke India og Nepal en annen gang.